preloader

+90 362 266 89 71

info@mertelkalip.com

Blog

Metale Can Veriyoruz

Endüstri 4.0 nedir?

Endüstri 4.0 nedir?

Endüstri 4.0’la, nesneler kendilerini akıllı bağlantılar ve dağıtımlar etrafında organize edebilmekte ve insan hata oranını en aza düşürmeye çalışmaktadır. Nesneler, entegre iletişim yetenekleri sayesinde, akıllı kararlar alabilmekte ve çevreleriyle sürekli bağlantı ve iletişim halinde bulunarak üretimin tüm aşamalarında tetikte kalabilmektedir. Makine ve parçaların bu öz-örgütlenme yetenekleri ileride yapılabilecek ve insanın.

Sanayi İnkılabı Nedir?

Sanayi İnkılabı Nedir?

Bu inkılap sayesinde kol gücüne dayanan üretim faaliyetlerinin yerini makine gücüne dayanan üretim faaliyetleri almıştır. James Watt tarafından icat edilen buhar makinesi, dokumacılık sanayisi başta olmak üzere, madencilik ve diğer sanayi alanlarında hızlı gelişim sağlamıştır. Buhar makinesi icadının sonrasında makineleşme faaliyetleri hız kazanmıştır. Sanayi İnkılabı gelişimini 4 aşamada gerçekleştirmektedir. Bu.

Türkiye’de temiz enerji

Türkiye’de temiz enerji

Türkiye‘nin ağustos sonu itibarıyla 52 bin 353 megavat kapasiteye ulaşan yenilenebilir enerji sektöründe yatırımların ekonomik büyüklüğü 66 milyar doları buldu. AA muhabirinin Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin elektrik kurulu gücü ağustos sonu itibarıyla 98 bin 493 megavata, toplam elektrik üretim santrali sayısı ise 10 bin 101’e ulaştı. Bu kapasitenin.